divisionsmatch_sep_2016

Orienteringsafdelingen bliver i Østkredsens 4. division i 2017

Forårets 4.-divisionsmatcher i Grønholt midt i april blev som forventet en hård nød at knække, og vores tilmelder, Bruno, rev sig allerede før starten i håret over, at vi var så få tilmeldte løbere – især da mange af de manglende løbere oven i købet var blandt dem, som vi ofte på forhånd betragter som “sikre” point.

Til gengæld tog de få fremmødte løbere godt for sig af fine placeringer, idet vi på herresiden både tog to førstepladser og tre andenpladser, mens vi på damesiden vandt på tre af banerne og fik en enkelt andenplads, mens vi desværre helt manglede løbere i klasserne D 14/16, D 40/45, D 70 og H 14/16 år.

I modsætning til “spindesiden”, hvor vi har meget få “ældre” løbere, kunne vi på H 70-banen mønstre to gode løbere: Niels Poulsen havde igen taget turen fra pensionisttilværelsen på klippeøen og til Nordsjælland for at bakke op om O-afdelingen, og han tog en tiendeplads og dermed to point i hver af de tre matcher, mens Leif Berg måske havde overvurderet det spirende forår en smule (og undervurderet kulde og regnbyger), så han pga. afkøling og en skade kom langsommere rundt end normalt, men også her kom der point med hjem i alle matcher. Leif må have hørt mit mantra om, at det er vigtigere at gennemføre og komme hjem inden for tidsfristen, end at løbe med hovedet under armen og miste alle point.

Det var glædeligt og bemærkelsesværdigt, at alle PI’s løbere gennemførte deres baner og alle tog point med hjem, men alligevel begrænsede det kun det uundgåelige resultat, nemlig at vi tabte de tre matcher.

Pointsystemet i divisionsmatcherne kan være lidt svært at gennemskue, men det er groft sagt skruet sådan sammen, at både elite og bredde, kvinder og mænd samt børn tager point i hver deres aldersgruppe, hvor der gives point i forhold til placering, idet det selvfølgelig tæller meget, at man løber hurtigst i de enkelte klasser. Samtidig er pointfordelingen differentieret/vægtet i forhold til, at en klub bør kunne stille et vist antal løbere i hver gruppe, og derfor bliver klubber med en bred sammensætning af løbere “belønnet” for at kunne stille mange løbere i alle aldersgrupper.

PI’s udfordring består pt. i, at alle “vores børn” nu er blevet voksne, at vi har en meget stor gruppe herreløbere mellem 50 og 65, men til gengæld kun få “gamle” herre- og dameløbere. Derfor er det også vigtig, at vi kan stille mange løbere til hvert løb, og dermed tage en masse point i de grupper, hvor vi er repræsenteret, mens vi i andre grupper desværre må acceptere, at vi slet ikke kan stille løbere.

Ved efteråret divisionsmatch d. 21. august i Lille Hareskov så det ikke meget bedre ud, men trods der kun var 20 PI-løbere i skoven, meget varme og et enkelt fejlklip, opnåede vi overraskende en flot andenplads i dagens divisionsmatch.

Mod al forventning stod vi oven i købet i lang tid på resultatlisten til at vinde alle tre matcher, men det skyldtes nok at alle PI’s løbere var kommet hurtigt i mål – og rigtig mange som vindere at deres baner. Senere kom flere af de andre klubbers løbere i mål på sekundære placeringer, men desværre stadig på pladser, der gav point, og dette er vores dilemma i en nøddeskal:

Vi var ganske enkelt for få løbere i skoven, idet flere uden problemer ville kunne tage point, ligesom vi desværre ikke havde hverken nogen børn eller “pensionister” med på holdet.

Desværre havde vi jo et dårligt resultat med i bagagen fra forårets matcher, så vi samlet “kun” fik en tredjeplads ud af de fire klubber og dermed en placering nederst i 4. division med fare for at rykke ned i 5. division, men ved nedrykningsmatchen i Rude Skov d. 29. september var vi 25 friske PI’ere, der mødte løberne fra både OK73, Amager OK og OK Skærmen i kampen om at løbe i 4. division i 2017.

Vi manglede stadig en masse børn, samt “ældre” kvinder og mænd, men de løbere, der mødte op, var indstillede på at gøre en forskel, og på alle baner, hvor vi havde løbere, tog vi mange fine placeringer og fik en masse gode point.

I gruppe Herre-1 blev Sebastian Bang nr. 2, Jacob Furu nr. 7 og Bjørn Lind nr. 8.

Vores nye mand på holdet, Peter Falch Bache, fik en hård velkomst, idet han efter eget ønske lagde ud på den lange og svære bane, hvor han tilsyneladende missede en post og i øvrigt overskred tidsgrænsen med et par minutter, men heldigvis med stort smil på læben og glad for alle de erfaringer, han havde fået på banen. Good spirit.

I gruppe H2 tog Jørn Lind andenpladsen og Jacob Spange Mortensen fjerdepladsen.

Bruno Stub blev en sikker vinder af gruppe H3, og jeg fulgte op med en fjerdeplads.

I gruppe H4 tog vores gamle kæmper, Torkil Hansen og Peter Sørensen, første- og andenpladsen med god afstand til nr. tre.

Vi havde desværre ingen Herre 70-løbere på banen, så ingen point i gruppe H4.

Til gengæld tog Henrik Wiberg og Karsten Jørgensen tredje- og fjerdepladsen i gruppe H7.

I gruppe H8 besatte Søren Bloch og Morten Christensen fjerde- og femtepladsen.

Og vores stærke damer ville absolut ikke stå i skyggen af herrerne:

Mette Stub vandt suverænt gruppe D1 med syv minutter ned til nr. to.

I gruppe D2 vandt Elin Kracht med fire minutter foran Camilla Rath Nielsen, hvorefter der var 48 minutter ned til nr. tre.

I gruppe D3 tog Susan Stub point for en fjerdeplads, mens vi desværre hverken havde nogen D65- eller D70-løbere i gruppe D4 og D5.

I gruppe D7 vandt Line Stub solidt foran Nikita Bang, der igen havde tre minutter ned til nr. tre.

I gruppe D8 blev Joo Carstens nr. 2 og Anni Lind nr. 3, mens Listbeth Haals vandt gruppe D9.

Samlet set en rigtig flot indsats fra Orienteringsafdelingens løbere, der sikrede os sejren i nedrykningsmatchen, og vi skal dermed fortsat løbe i 4. division i 2017.

En nedrykning til 5. division havde næsten heller ikke været til at bære.