VM8

WMOC 2018 er slut

Jeg tog et foto, mens folk var på vej mod bilerne med det danske flag i vajende i baggrunden, som et hip for et rigtigt godt stævne.

Hvis man er i tvivl, kan bare gå ind på hjemmesiden og kikke de forskellige filmklip og fotos igennem, så er man overbevist om, at man har deltaget i et fantastisk stævne med mere 4.200 tilmeldte løbere og mange hundrede på de åbne baner.

Som jeg skrev i det sidste skrift fra mellemdistancen, så havde PI tre m/k i en A-finale, tre mand i en B-finale, én mand i en C-finale og endelige to mand i en D-finale. Alt i alt et fint udtryk for hvordan vores deltagere har oplevet de fem dages strabadser. Ved dagens stævne fik jeg ikke lejlighed til at tale med alle, idet jeg lige benyttede lejligheden til at omdele en brochure for Höst Open på Bornholm til de svenske deltagere (sat på bilerne). Jeg fik nok gået et par kilometer op og ned langs de mange parkerede biler. Men hvis et godt stævne giver flere deltagere på det næste, så tror jeg, at flere svenskere vil søge til Bornholm i oktober.

Da jeg nu har pensionsalderen, havde jeg jo ikke behov for at prioritere mine dage, så jeg havde tid på stævnepladsen, og det har været en sand fornøjelse at dele dagene med alle PI’erne. Mit indtryk har været, at alle har haft fornøjelse af løbene, både når det er gået godt, og når det er gået skidt. Tak for samværet.

Det med resultaterne er lidt svært at gøre op, en dags uheld, giver en placering i næste dags heat, og samtidig kan løbstiderne ikke sammenlignes; man kan være hurtigere end en fra et andet heat, som til gengæld har løbet en lidt anderledes bane, selv om det er i samme klasse.

Men med f.eks. 350 deltagere i H60, 220 deltagere i D 55, eller som i min klasse 376 deltagere i H65, bare for at nævne de største klasser, ja så glemte jeg lige H70 med 419 deltagere. Man må imponeres. Det vil være umuligt at alle skulle løbe samme bane, derfor et indviklet system, der gør, at tider ikke kan sammenlignes, og man er nødt til ved hvert løb at kikke på dagens resultat i sit eget heat.

At slutte veteranmesterskaberne af med den lange distance kræver efter min vurdering godt nok, at man finder de allersidste kræfter frem. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har løbet 7,1 kilometer i H 65. Men jeg kom dog igennem med et par enkelte bom, og så oplevede jeg at falde i et vandhul, hvor jeg gik i til midt på livet, faktisk ventede en konkurrent på at jeg fik mig hevet op, før han løb videre, tak for det.

Jeg sluttede på en tilfredsstillende 28. plads, og hvis jeg ser tilbage på de fem dages løb, så er det længe siden, at jeg har været så stabil over flere dage.

En enkelt lille historie skal dog medtages, idet Jørn Lind har været lidt uheldig et par gange undervejs, og jeg kan ikke lade være med at nævne det. Undskyld Jørn. Men ved kvalifikationen til mellemdistancen varmede Jørn så meget op, at han kom til at lave en forkert bevægelse og fik et hold i ryggen, som generede ham en del. Da han så endeligt var ovre det til dagens lange etape, så præsterede han at tage et forkert kort, hvilket han opdagede ved post 1 og måtte derefter tilbage til start og hente det rigtige kort. Men det jo de små historier som sætter kolorit på vores fællesskab i klubben.

Jeg vil slutte med at henvise til resultaterne nedenfor og så sige, at nu tager jeg på ferie. Da jeg pakkede bilen, var der lidt usædvanligt noget mere plads i bilen end sædvanlig? Nå ja, der skulle ikke pakkes o-tøj denne gang.

Vi ses til Pokalløbet den 28. august og god ferie til alle.

 

Alle får lige en bemærkning med fra mig – kunne ikke lade være:

D45, Heat A, Camilla Rath Nielsen, nr. 22 med tiden 61.05. (Godt gået)

D55, Heat A, Rita Breum, nr. 57 med tiden 70.59. (Havde desværre et stort bom undervejs)

H35, Heat B, Carsten Mortensen, nr. 23 med tiden 1.08.55. (Fin tid for banen)

H40, Heat B. Jacob Spange Mortensen, nr. 28 med tiden 1.15.52. (Dejligt at du løb, super gået)

H55, Heat D, Karsten Jørgensen, nr. 1 med tiden 69.35. (Ja det lykkedes jo alligevel og foden holdt)

H60, Heat B, Bruno Stub, nr. 61 med tiden 78.09. (Super gået, når bentøjet ikke er helt frisk)

H60, Heat C, Jørn Lind, nr. 36 med tiden 69.11. (Tog et forkert kort, men alligevel flot tid i betragtning heraf)

H60, Heat D, Henrik Wiberg mangler post. (Dejligt at se Henrik i skoven igen)

H65, Heat A, Peter Sørensen, nr. 28 med tiden 64.52. (Hvis tilladt at sige det, så er jeg vældig tilfreds)

Åben 1, Jan Johansen, nr. 12 med tiden 1.46.42. (tre løb i træk på Åben 1, stærkt gået)

Åben 2, Christopher Wiberg, nr. 2 med tiden 52.59. (Rart at se hurtigløberen i skoven)

Åben 2, Mette Stub, nr. 5 med tiden 59.10. (Selv om eksamen har taget tiden, kan hun endnu)

Åben 3, Torkil Hansen, nr. 6 med tiden 54. 08. (Han er ved at komme til hægterne)

Åben 5, Susan Stub, nr. 24 med tiden 1.01.27. (Susan og Anni kører bare sejt igennem hver gang midt i feltet)

Åben 6, Filip Knak, nr. 5 med tiden 58.57. (Rart at se en ny mand på banen)

Åben 7, Anni Lind, nr. 13 med tiden 1.11.57. (Som nævnt Anni og Susan er bare stabile i deres klasser)

(Camilla R. Nielsen kvalificerede sig til A-finalen med en 1.-plads i mellemdistancens B-finale /red.)