IMG_8387 (1)

Succes ved divisionsmatch

Orienteringsafdelingen har de seneste år ligget i 5. division og endda med risiko for at rykke ned i 6. division, der er den lavest rangerende division. Det skyldes fortrinsvis et sindrigt pointsystem, der tilgodeser større klubber, der kan stille flere deltagere i de i alt 36 klasser, som divisionsmatchen er inddelt i. Når vi ikke stiller med ”fuldt hold”, mister vi for mange point, selv om mange af vores løbere ligger i toppen af de enkelte klasser. Vi er derudover bagud på point i de klasser, hvor vi ikke har mulighed for at deltage. Det gælder især i flere af børne- og ungdomsklasserne.

På billedet ses den del af holdet, som endnu ikke er gået til start.

På billedet ses den del af holdet, som endnu ikke er gået til start.

Før den første af dette års to kvalificerende divisionsmatcher slog formand Jan Kofoed Nielsen kraftigt på tromme for, at så mange som muligt af vores medlemmer deltog, og det gav resultat. Vi var således 32 tilmeldte medlemmer, og Bruno Stub, der står for tilmeldingen til diverse løb, sørgede for at få løberne fordelt mest hensigtsmæssigt i de forskellige klasser. Bl.a. blev flere af de ældste løbere flyttet til yngre klasser. Dette skyldtes, at vi i nogle klasser kunne stille flere løbere, end der var point til, og at det derfor var bedre at sikre point i klasser, hvor vi normalt ikke er repræsenteret, men gerne må deltage.

Søndag d. 30. april mødtes vi således i Valborup Skov ved Hvalsø, hvor vi skulle konkurrere mod Lyngby OK, Kildeholm OK og OK Skærmen fra Værløse. Det var en blæsende, men ellers fin dag til løbet, og stævnepladsen var placeret på en græsklædt mark i læ, hvor klubteltet blev slået op.

Starten foregik over en lille time, og efterhånden som løberne kom i mål, og resultattavlen kunne følges, sænkede roen sig mere og mere, og til sidst viste det sig, at vi havde vundet ret overbevisende, selv om vi på grund af en sygemelding manglede en løber, og en anden ikke gennemførte sin bane. Der var deltagere i 22 klasser, og vi havde løbere i 15 klasser. I otte klasser havde vi en vindende løber og derudover en del andre topplaceringer og mange pointtagende løbere. Det fulde resultat kan ses på https://www.xn--oksor-zua.dk/divisionsmatch2023.

Vi kan så bare vente til d. 17. september, hvor den anden kvalificerende match skal finde sted. Hvis vi igen kan stille så stærkt et hold, vil vi utvivlsomt kvalificere os til en match, hvor vi mod to klubber fra 4. division skal dyste om fordelingen mellem 4. og 5. division. Det kunne jo godt være, at vi igen kunne komme op i 4. division, hvor vi tidligere hørte til – især før en reglementsændring og ændring af pointfordelingen, der ikke var til vores fordel.