SM-soelv_2017

Sjællandsmesterskaberne i stafetorienteringsløb 2017

PI-orienteringsafdelingen har stafetsamarbejde med klubberne Skærmen fra Værløse og Amager under det mundrette navn PiSkAmOK. Sådanne samarbejder giver mindre klubber mulighed for at stille stærkere hold til stafetter.
I 2016 blev bedste resultat til SM en andenplads for de tre deltagere i klassen H 55 med under to minutter op til vinderne. Da klassen er den, hvor vi har flest potentielle medaljetagere, så var der igen forhåbninger om en god placering. Desværre kunne vi i sidste ende ikke stille et hold på grund af skader og afbud, selv om formand Jan Kofoed Nielsen en kort overgang havde tilmeldt sig, men valgte at skåne sin akillessene.
Jørn Lind og Bruno Stub måtte i stedet løbe på et åbent hold udenfor klassekonkurrencen. Deres præstationer i den bør forbigås i tavshed, men lignende præstationer i H55-stafetten havde ikke rakt til en topplacering.
Til gengæld var der håb i mesterskabsklassen D21, hvor Mette Stub i 2016 sammen med to løbere fra Amager havde fået en bronzemedalje til det højere rangerende DM-Stafet. Den ene amagerpige var dog denne gang ikke tilmeldt SM, hvorfor der skulle findes en alternativ tredjeløber. Umiddelbart var det svært at finde en ung pige, og bedste bud, Elin Kracht, var forhindret. Næste mulighed, Camilla Rath Nielsen, blev kontaktet, og hun var frisk på deltagelse på trods af, at hun aldrig havde prøvet o-løbsstafet før. Der opstod dog unødig spænding op til løbet, da Camilla til Københavnercup blot fem dage inden slog sit knæ, som hævede kraftigt op og senere fik forskellige farver. Hun meldte sig dog klar og mødte op søndag den 21. maj i Store Dyrehave i fantastisk sommervejr.
Ud fra de tilmeldte hold var der forhåbning om sølvmedaljer, hvis vores løbere løb op til normalt niveau.
Camilla blev sat på den mindst stressende sidstetur for ikke at blive skræmt af stafetdisciplinen.
Vera fra Amager lagde godt ud på førsteturen, hvor holdenes løbere starter samtidig, og sendte Mette afsted på andenturen med et forspring på ca. 2 ½ minut til Tisvilde Hegns elitehold. Mette øgede på andenturen forspringet med ca. fem minutter, hvorfor Camilla kunne starte sidsteturen forholdsvis ustresset. Camilla var dog på en nærmest umulig opgave, da Tisvildeløberen netop var udtaget til det danske seniorlandshold (og fra en yngre generation).
Vi fik dog en ærefuld sølvmedalje, så forventningen holdt stik. Se foto af medaljeoverrækkelsen. Stafetsamarbejdet fik førstepladser i klassen, hvor løbernes sammenlagte alder skal være mindst 185 år, samt den tidligere nævnte åbne klasse. Derudover gennemførte flere hold med lavere placeringer.
Næste stafetopgave er til DM på Fyn i september, så må vi se, hvilke løbere, der er til rådighed til den tid.
Stafetdisciplinen er nu om dage en sjælden begivenhed, men prøv det. Man skal sætte sig lidt ud over den ellers individuelle tankegang, da man nu er en del af et hold. Hvis man læser instruktionen nøje og får overblik over de fysiske forhold på stævnepladsen, så kan stressniveauet begrænses betragteligt.