Billede1

Så fik jeg taget hul på sæson 2019

Efter en lidt længere skadespause åbnede jeg sæsonen 2019 med en åben bane i Holbæk OK’s Nytårsstafet i Kårup Skov og Bjergene.

I første omgang troede jeg ikke, at der var nogen fra PI, som skulle løbe på denne dag. Det skyldtes, at jeg ikke helt fik tænkt mig om, idet jeg blot kikkede på PI i O-service, men en stafet foregår jo i regi af vores samarbejde med Amager OK, så da jeg kom på stævnepladsen, konstaterede jeg, at Jesper og Elin var tilmeldt i 2×3 mix, mens Erik Skriver skulle løb Åben 3.

At jeg var lidt rusten, gav sig også udslag, i at jeg ikke havde fået mit løbeur på, og at jeg gik til starten uden en holder til postdefinitionerne. Det kan kun gå fremad, og det kan det også med formen, men som sagt så er man nu i gang.  Jeg har vedhæftet et par klip fra min bane; et ude i bjergene, hvor jeg på et mindre stræk måtte ned i gå-tempo, og så et fra det flade område, hvor der også kunne bommes, hvis man ikke holdt kursen. Ud over at jeg havde et par mindre bom, heraf et sammen med Jesper, så gik det i det store hele ok, også selv om jeg måtte bruge tiden 62.50 for de 6 kilometer.  Erik Skriver benyttede 52.45 på en 4,5 km svær bane.

Hvorfor det er så attraktivt at få en andel i klipfiskerprisen, ved jeg ikke helt, men jeg mener ikke, at det kun er første gang, at Elin starter sæsonen med at misse en post og få en andel i prisen. Det var selvfølgelig ærgerligt, idet hun og Jesper som nævnt løb 2×3 mix, hvilket betyder, at man løber tre gange hver, og hver sløjfe er 2-3 km lang. Denne dag må håneretten være endt hos Jesper, som jo nok uvidende løb ud på sin første tur, men senere måtte ud på sin anden tur, velvidende at de som hold var disket. Elin kan vi jo ikke hamle op med, hun løber jo vildt hurtigt, men …….  Jesper måtte på sin første tur lide den tort, at han bommede sammen med mig, da jeg lokkede ham på afveje. Men som han oplyste, så var turene alligevel lidt for lange, når man våd og svedig skulle stå og vente på sin makker i 20-25 minutter eller mere. Skal det være attraktivt at løbe 2×3, skal distancerne ned, var vi enige om.

Der var faktisk en række at PI’s løbere, som havde sæsondebut allerede lørdag d. 5. januar til Vinter Cup.

I dame 35 var Camilla og Elin suveræne. Camillia løb den ca. 5 km svære bane i tiden 35.21 med Elin 23 sekunder efter.  I H40 var Jakob Spange bedste PI’er med tiden 50.08 for en ca. 7 km svær bane.  Jan Johansen og Jan Kofoed kom lidt efter i tiderne 71.20 og 77.35.

H 60 havde også deltagelse af tre Pi’ere. Torkil blev nr. 3 i tiden 37.26 for en ca. 5. km svær bane, mens Bruno brugte 40,35 og Jørn 47.21.  På den mellemsvære bane på 4 km løb Susan i tiden 39.56, og uden for konkurrencen (?) i H 60 løb Jesper i tiden 48.26.

Så der er faktisk mange fra PI, som har åbnet sæson 2019 allerede. Det lover fint.  At Elin og Jesper på dette tidlige tidspunkt er ude to dage i træk tyder på, at vi andre skal oppe os.

Godt nytår

Peter