OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pokalløbet 2013

Efter mange gange at have været banelægger og haft andre funktioner i forbindelse med de efterhånden mange orienteringsløb, som PI-Kbh.s Orienteringsafdeling har stået for gennem årene, vovede Karsten Jørgensen her i efteråret at påtage sig opgaven som stævneleder. Jeg var selv banelægger og kiggede med fra sidelinjen, så planlægningen og afviklingen kom til at foregå uden de store problemer.

Vi havde valgt at bruge Geel Skov, hvor vi ikke havde lavet løb for politiet i efterhånden en del år. Det var i øvrigt den skov, hvor jeg debuterede ved et træningsløb i 1983, og som derved – trods de mange bakker – var med til at gøre mig ”hooked” på sporten. Kortet dækkede også Ravneholm, og de længste baner nåede også over i den del.

Skoven har jo nok ændret sig en del siden, men bakkerne og de store slugter, der især findes i Ravneholm, er der stadig. Det fik løberne også at mærke, da de onsdag d. 25. september kom ud på de i alt fem baner, hvoraf de fire var svære baner med længder fra 3,8 til 9,8 km, og den sidste var en mellemsvær bane på 5,5 km. Der havde til de seneste løb ikke været løbere til den lette bane, så den havde jeg ikke forberedt, selv om den var tilbudt i indbydelsen. Jeg vurderede, at jeg ville kunne nå at lave en let bane efter udløbet af tilmeldingsfristen, hvis der skulle vise sig at være interesserede og uøvede løbere. Det blev – desværre – ikke nødvendigt.

Det viste sig, at der kun var 28 tilmeldte løbere, men Erik Olsen, der var tilmeldt den lange bane 1, blev kaldt på arbejde, og Peter Wihan, der også skulle have løbet den lange bane, var skadet og stillede i stedet op på bane 2. Han kunne dog ikke gennemføre banen på grund af sin skade og måtte desværre udgå.

Der var således 27 deltagere til start, hvilket er det laveste antal, vi har set til politiløbene, men vi valgte ikke at aflyse løbet, da en stor del af arbejdet jo var lavet. Vi havde også udbudt løbet som træningsløb sidst på eftermiddagen i den såkaldte Karruselliste for medlemmer af de civile klubber i Østkredsen, og der var lavet et program med reklamer med deraf følgende indtægt til løbet, hvilket også var en faktor for at afvikle løbet.

Vi kom da heller ikke til at fortryde, at vi gennemførte løbet, for det blev som mange af efterårets dage en dag med virkelig dejligt vejr, og løberne fik en dejlig dag i skoven.

Mange kom med en bemærkning om, at det havde været hårdt med de mange bakker, men der var alligevel generelt stor tilfredshed med banerne. Geel Skov og Ravneholm hænger ikke helt sammen, så for at løberne ikke skulle løbe samme vej frem og tilbage mellem de to skove, havde jeg lagt et par poster i Teknikerbyen, som er et lidt specielt byggeri mellem de to skove. Løberne blev så præsenteret for en lille bid byløb, hvilket gav en sjov variation på nogle af banerne og også et tilfreds ”feed back” fra løberne.

Afslutningen blev holdt i Virumhallen, hvor Karsten stod klar med smurte oste- og rullepølsemadder med tilhørende kaffe og te.

Der blev delt præmier ud til de hurtigste og de heldigste – for der var også lodtrækningspræmier, så nogle fik mere med hjem end blot en god dag i skoven.

Der dukkede 24 løbere op til Karrusellen, så vi fik også brug for den lange bane 1. Indtægten fra de deltagende løbere i Karrusellen gav også et økonomisk tilskud til vores slunkne klubkasse, og vi kunne være godt tilfredse med et vel overstået arrangement, da vi om aftenen, hvor mørket havde sænket sig, havde samlet posterne ind og pakket grejet sammen.

Tak til de fremmødte, og så håber vi, at vi til foråret, når vi afvikler Københavner Cup’ens tre etaper, kan byde velkommen til flere løbere – og også gerne nogle nye. Det er hermed en opfordring til at tage en kollega under armen og introducere ham eller hende for en sport, der både giver dejlige naturoplevelser, god kondition og masser af frisk luft.