Nye proportioner for Jørgen Sandholt Pokalen

Pokalen er en vandrepokal, der hvert år uddeles til vinderen af klubmesterskabet for herrer.

Ændringerne i proportionerne, der blev vedtaget ved medlemsmødet d. 22. januar 2016, betyder, at det nu ikke kun er medlemmer, der er stationeret i København eller Rigspolitiet, der kan vinde pokalen, men alle, der er medlem af klubben og stiller op i den bedste herreklasse.

Seks af årets politiløb bliver udpeget som pointgivende, og de fire bedste resultater for den enkelte løber vil være gældende således, at der gives 100 point til vinderen af et løb, og de efterfølgende løbere får fratrukket et point for hvert minut, de er langsommere, idet der ses bort fra sekunder. Den løber med flest point i fire eller færre løb er således vinderen.

Tilsvarende ændring af proportionerne for ”pigernes” klubmesterskab og pokal, der i sin tid blev doneret af Flemming Christensen, vil blive foretaget og også være gældende fra og med i år.

I 2016 er følgende løb gældende: Albaniløbet (Odense), Cimbrerløbet (Aalborg), Gudenåløbet (Randers), Teglstrupløbet (Helsingør), Antvorskovløbet (Slagelse), Københavner Cup 2. etape (København). Som reserveløb, hvis et af løbene udgår, er Assens’ løb også tællende.

Proportioner for Jørgen Sandholt Pokalen

• Vandrepokalen er udsat af Jørgen Sandholt i 1980 og er evigt vandrende.
  • Vinder af pokalen er den polititjenestemand, der bliver bedst placeret ved Orienteringsafdelingens klubmesterskab for herrer.
    Mesterskabet kan kun vindes af PI-Københavns medlemmer.
  • Mesterskabet afholdes på bane 1 (henholdsvis i Mesterskabsklassen ved PM i Orienteringsløb) over seks politiløb, hvoraf de fire bedste resultater er gældende.
    Desuden planlægges med et reserveløb i tilfælde af aflysning af et af de seks andre løb.
  • Resultatet udregnes efter DOFs pointsystem, hvor den bedst placerede løber i et løb (uanset om han kommer fra København eller andre kredse) får 100 point, og de efterfølgende løbere får 1 point mindre for hvert minut, de er langsommere.
    Løbere, der overskrider max-tiden, får 0 point.
    Ved beregning af point regnes kun i hele minutter, og alle sekunder kastes bort.
    De fire bedste resultater er gældende, og mesterskabet tilfalder den, der har den højeste pointsum i højst fire løb.
    Ved pointlighed medregnes det femte og sjette løbsresultat dog også, og derefter afgøres det efter indbyrdes placeringer.
  • Orienteringsafdelingens bestyrelse fastsætter hvilke seks løb og reserveløb, der er gældende til mesterskabet. Fastsættelsen sker snarest muligt efter udsendelsen af DPIFs årlige terminsliste.
  • Protester i forbindelse med tildeling af pokalen afgøres af PI-Københavns forretningsudvalg (FU).