Digital StillCamera

Forår! Så er o-løberne igen ude af vinterhiet

62 deltagere havde afset tid til at deltage i orienteringens forårspremiere den 20. marts i Farum Lillevang, hvor Københavns  PI med Peter Sørensen som stævneleder og Jørn Lind som banelægger havde inviteret til 1. afd. af årets Københavnercup.

Foruden det flotte deltagerantal kunne man også glædes over, at der blandt de bedste tilsyneladende er et klart ønske om at være med på det hold, der skal repræsentere Danmark ved NPM i Sverige til september. Det resulterede i en spændende kamp om pladserne på bane 1.

Nordsjællands Thomas Lange har længe løbet i skyggen af sin klubkammerat Erik Olsen, men det er tilsyneladende ved at ændre sig. Erik erkendte således, at Thomas nu løber meget hurtigere, men Erik kan dog fortsat leve på rutinen. Et to minutters bom var dog nok til, at rutinen tabte til hurtigheden, således at Thomas vandt med 55 sek. foran Erik på 2.-pladsen.

Godt et minut efter kom Vestegnens Bo Pedersen, der alt for tit har været ramt af skader, men dem er han tilsyneladende blevet kvit i denne omgang. En del overflødige kilo er blevet smidt overbord ifm. vintertræningen, så han nu er klar til at tage kampen op om en af billetterne til Sverige.

De tre hurtigløbere brugte 76-78 min. om den 10,5 km lange bane, hvilket svarer til en kilometertid på 7,2-7,4. Det er ikke prangende i forhold til, hvad 90-ernes store navne som Frank Søndergaard og Carsten Brøgger ville have brugt, men mindre kan også gøre det, og så er frosten jo altså også først lige gået af jorden.

På kvindesiden skal der konkurreres på bane 2, hvis man vil med til NPM, og her udspillede der sig en spændende kamp mellem de to Rigspoliti-tøser, Rita Breum og Camilla Rath. Igen var det rutine mod hurtighed, og da Farum Lillevang ikke er verdens sværeste skov, var det ganske spændende, om Camilla – uden mountainbiken som hjælpemiddel – kunne få ram på Rita. Men nej, et stort bom sendte Camilla 1½ min. længere ned på resultatlisten end Rita.

Digital StillCameraBane 2 var også rammen om et helt andet spændende drama. Hvalsøe Hansen med Kurt Pedersen ”på hjul”  og med en Dan Frederiksen, der forsøgte at hænge på så godt som muligt, piskede de gamle ben frem mod de sidste poster i kampen om at komme helt til tops på banen. Dan var ikke sikker på kursen og stoppede op for selv at finde frem til den rigtige post. De to fynboer fortsatte med hovederne godt kilet ind under armen. I mål fik de beskeden, at de manglede en post. Straks blev arrangørerne anklaget for, at sidsteposten måtte være løbet tør for batteri. Banelæggeren var næsten allerede på vej ud for at kontrollere denne påstand, da det fra beregningen nu kunne konstateres, at fynboerne havde forstyrret hinanden så meget, at de havde klippet den forkerte post.

Jubelen var endeløs!! – og det blev slet ikke bedre, da det viste sig, at Hvalsøe i et anfald af overmod havde iført sig sidste års vindertrøje for at markere, hvor vinderen igen i år skulle findes. Og Søren Klingenberg takkede sin klubkammerat så mange gange, fordi han havde ofret sig og fået Hvalsøe diskvalificeret, så Søren kunne rykke højere op på resultatlisten.

Det blev dog kun til en 3.-plads for Søren, der måtte se sig slået med 5½ min. af Hans Henrik Juda, der dog har bebudet, at han rykker op på bane 1 til næste løb for om muligt at presse de unge i kampen om at komme med til Sverige.

Værre var det nok, at Brian Damsgaard fra Vestegnen var yderligere to min. foran.

Digital StillCameraBane 5 er mellemsvær orientering, dvs. en bane for dem, der ikke har rutine til de lange svære baner, men som heller ikke er nybegyndere. Her vandt Jess Bacher fra Roskilde i en ganske udmærket tid på 52 min. for de 6,4 km. Han blev skarpt forfulgt af Thomas Lindholm, Rigspolitiet, og klubkammeraten Kasper Storkegård. Godt at se, at Roskilde er så stærkt repræsenteret – også til PM i Skagen står der Roskilde bag mange af de tilmeldte løbere.

På bane 6 var der desværre kun mødt 2½ deltager op. Den halve deltager havde Joy Nielsen, Sydsjælland, gemt bag et udspændt maveskind. Imponerende, at hun kunne gennemføre de 5,3 km på lige under én time. Ældre herrer med tilsvarende ”kufferter” er vanligvis noget langsommere.

Banen blev vundet af den tre min. hurtigere Louise Sander Nielsen fra Rigspolitiets NUC.

Og så var der alle de gamle på bane 3 og 4, men dem har vi jo hørt om så mange gange.

/Torkil.