fif_kongernes_nordsjaelland-67740_200x200

Er vi mon på vej mod 2. division?

PI Københavns orienteringsafdeling var d. 29. april sat i stævne i Grib Skovs nordlige del, hvor der denne dag skulle dystes mod Helsingør SOK, FSK Orientering og Ballerup OK om pladserne i 3. division.

Det var den første af årets to matcher, og der var forventet hård konkurrence – især fra Ballerup OK, der var rykket ned fra 2. division.

På papiret stillede vi med 34 mand (heraf flere kvinder og piger!), hvilket var færre end de andre klubber, så det så umiddelbart svært ud.

Vi havde dog fra de foregående år gode erfaringer med holdsætningen, idet Bruno Stub plejede at få det bedst tænkelige ud af vores forholdsvis sparsomme ressourcer. Bruno har altid formået at fordele løberne mest fordelagtigt på de i alt 12 baner, men nogle af banerne er forbeholdt børn og unge, og på de baner kan vi ikke stille fuldt hold og har dermed kun få muligheder for at få point.

Selv om vi på startlisten manglede flere gode løbere og dermed forholdsvis sikre pointtagere – bl.a. Erik Olsen, Thomas Lange, Rita Breum og Camilla Rath Nielsen – var vi dog heldige kun at have tre afbud på dagen. Af startlisten fremgik det, at de andre klubber stillede med henholdsvis 55, 56 og 73 løbere, men det viste sig, at der var en del, der ikke mødte op, og andre blev diskvalificeret på grund af fejlklip. Alle PI’erne gennemførte i fin stil.

Til vores store overraskelse endte det med, at vi kun blev slået af Ballerup OK, der fik 98 point mod vores 85. Det var især på bane 2a, at vi tabte point, idet vi tabte denne bane 12-24. Artiklens forfatter, der løb denne bane, endte et stykke nede i resultatlisten, men kunne undskylde sig med en begyndende forkølelse.

Pigerne gjorde deres til, at vi kunne vinde over FSK Orientering og Helsingør OK, idet Mette Stub vandt bane 2b, og Mathilde Kracht vandt bane 3b foran sin mor, Elin Kracht. Elin er siden blevet udtaget til politilandsholdet og vil sikkert gøre alt for, at det næste gang bliver hende, der vinder banen. Anne Fonnesbech Jensen vandt bane 4b og Agnes Kracht vandt bane 6.

Ud over de nævnte var det flere gode placeringer i toppen på de enkelte baner, så det blev en sikker samlet andenplads i matchen.

Den 2. september skal vi igen dyste mod de tre klubber, og kan vi gentage succesen, skal vi som den ene af de to bedste klubber i divisionen dyste mod de to dårligste klubber fra 2. division om, hvem der næste år skal være i 2. division, og hvem der skal være i 3. division. Denne dyst vil nok vise sig at være for stor en mundfuld, men man kan jo aldrig vide, og skulle det lykkes os at komme i 2. division, kunne det jo være sjovt, selv om det uden tvivl bliver for en kort bemærkning.

Resultaterne af matchen, Forår i Kongernes Nordsjælland, kan ses på FIF Hillerøds hjemmeside.