WP_20150927_002

Divisionsmatch 27. september 2015

På denne dejlige solskins søndag havde formand Jan og tilmelder Bruno trommet en mindre flok PI’er til Brødeskov kaserne for at løbe divisionsmatch, hvor Københavns PI skulle kæmpe om at blive i 4. division, eller vi skulle lide den tort at rykke ned.

Desværre var der mange afbud og et mindre forfald, så Bruno havde vanen tro tryllet med tilmeldingerne for at få løbere på flest mulige baner.

Vi mødtes som skrevet på Brødeskov kaserne, hvor Allerød Orienteringsklub havde stablet et fantastisk arrangement på benene. Der var et stort område, hvor klubber fra hele landet havde opsat klubtelte og grill m.m. Vældig hyggeligt.

WP_20150927_002Vi skulle løbe i Brødeskov, tegnet i 2015, som er en rimelig åben skov med en del stier og vandløb, så banelæggerne havde gjort et stort arbejde for at lægge nogle gode baner til de mere end 1000 løbere, som skulle i skoven.

Jeg havde tilmeldt mig i H60, men Bruno havde mere brug for mig i H21C, så her startede jeg. Det er en meget let bane på 3,6 km med 17 poster og stort set kun stiløb. Det havde jo også været perfekt, hvis jeg havde været i kanonform, og bare kunne løbe uafbrudt, men sådan går det jo ikke.

Jeg kom flot rundt i skoven på stierne med nogle få gange, hvor det kunne betale sig at løbe/gå direkte på posten. Ingen bom af betydning men manglende kondi betød, at jeg måtte nøjes med en 8.-plads ud af 9 løbere. Ikke noget at prale af men alligevel en forbedring, idet jeg hele sommeren er blevet sidst, og som et lille kuriosum skal da lige nævnes, at jeg da tog point til matchen. Selv Niels Poulsen – pensionisten fra Bornholm – tog point hjem til klubben i grp. H5.

Allerød OK havde lavet et publikumsvenligt opløb, idet de sidste 100 m fra sidste post til målpost gik igennem teltområdet, hvilket jo lige fik løberne til at give det sidste de havde i sig, når der blev heppet på dem fra publikum.

WP_20150927_003I målområdet var der opsat et par storskærme, hvor resultaterne konstant blev live-opdateret, så der kunne vi hele tiden følge med i, hvordan stillingen hele tiden skiftede mellem 1.- og 2.-pladsen mellem Holbæk OK og PI København afhængig af, når der kom en løber i mål, som kunne tage point.

Spændende var det, når PI et kort øjeblik lå nummer 1.

Alt i alt en dejlig dag i skoven, og et super godt arrangement, hvor vejret viste sig fra sin bedste side med flot solskin, og selv om Holbæk OK vandt, så blev PI nummer 2, og blev derfor i 4. division.

Af resultater skal da lige nævnes at PI satte sig på en del 1.-pladser, bl.a. så nappede følgende en 1. plads:

Grp. H2: Erik Olsen – grp. H4: Torkil Hansen – grp. D1: Mette Stub – grp. D2: Elin Nørgård Kracht – grp. D3: Rita Breum. Desværre kniber det med børnene hos PI’erne, så der løb Holbæk OK med det hele.

Alt i alt lykkedes det os at blive nr. 2 efter Holbæk OK, så vi slap med skrækken.

Den fuldstændige resultatliste kan ses her: http://www.alleok.dk/Staevner/DM for Hold 2015/match45.htm