Oxbjerget

Det var så tæt på ….. Årets første divisionsmatch i Vestskoven d. 14. april

Sidste år lykkedes det Orienteringsafdelingen at rykke op i 4. division, hvilket skyldtes en stor opbakning fra de mange tilmeldte løbere fra afdelingen og Bruno Stubs grundige arbejde med fordeling af løberne i de enkelte klasser, så vi havde størst mulig chance for at få point i det sindrige pointsystem.

Det var også til denne blæsende forårsdag lykkedes Bruno at fordele de 35 tilmeldte løbere fra PI København, så vi var repræsenteret i 16 af de i alt 34 klasser. Vi kunne ikke stille løbere i klasserne for 10- til 20-årige og heller ikke i D70 og H80, så her var vi på forhånd bagud med point i forhold til de af de konkurrerende klubber, Helsingør OK, Herlufsholm OK og OK73, som kunne stille løbere i de klasser.

Til gengæld kunne vi så notere, at vi havde klassevindere i otte af de 16 klasser, som vi stillede løbere i. Hertil kom mange andre gode og pointgivende placeringer, og da vi forlod stævnepladsen så det ganske fornuftigt ud, idet vi lå til en andenplads kun besejret af OK73. Der manglede dog resultater fra enkelte løbere.

Der var flere forholdsvis ”sikre kort”, der på dagen ikke havde mulighed for at deltage, og tre af vores løbere blev diskvalificeret for manglende eller forkerte ”klip” – altså poster. Disse point blev absolut afgørende i kampen mod Herlufsholm OK, som ifølge det endelige resultat besejrede os med 127 point mod vores 126 point. Blot et enkelt ”sikkert kort” eller et fejlklip mindre, så havde vi vundet over Herlufsholm OK, men sådan skulle det ikke være. Det skal dog retfærdigvis siges, at Herlufsholm OK også havde udeblevne og diskvalificerede løbere, som kunne havde taget point, men på papiret var vores manglende og diskvalificerede løbere dem, der kunne have taget flest point.

Det var alt i alt en ærgerlig slutning på dagens strabadser i Vestskoven, som jo er ret flad, men med mange tjørnebuske mellem træerne. Banelæggeren syntes på grund af de manglede kurver på kortet, at banerne skulle være ekstra lange, og at de længste baner lige skulle to gange helt op på Herstedhøje. Jeg var på grund af Brunos fordeling af løbere blevet udvalgt til at løbe H40 med 8,7 km i fugleflugtslinje. Umiddelbart lyder det jo ikke skæmmende, men min alder taler imod det, og på løbeuret kunne jeg efterfølgende se, at jeg på de 11 km inklusiv små ”bom” kom op på 150 højdemeter under løbet.

Selv om det var en blæsende dag, var der læ og fint vejr på stævnepladsen, og efter løbet blev banerne drøftet i og omkring klubteltet, hvor de brugte kalorier kunne erstattes med chokoladekage og ”o-løbskage”.

Hvis vi til næste divisionsmatch d. 8. september i Rørvig Sandflugtsplantage kan stille med et tilsvarende stærkt hold, er det mit håb, at vi kan slå Herlufsholm OK, og at vi med så mange klassevindere må vi være sikret en fortsat plads i 4. division og skal dyste om oprykning til 3. division. Det bliver nok en for stor mundfuld, selv om vi for snart en del år siden huserede i den division. Det var dog før, der blev indført et andet pointsystem med større favorisering af børn og unge, som vi har svært ved at honorere.

Tak til alle PI-løberne – og bedre held næste gang til jer, der var uheldige denne gang.

Resultater fra løbet kan ses på

https://ballerup-ok.dk/cms/Clubballerupok/ClubImages//Lob/2024%20Divmatch%203-6/Resultat%20%204%20division.pdf

og

https://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=29324&lang=sv