skov-125527_200x200

Det gik ikke

PI Københavns orienteringsafdeling havde i årets to matcher i 3. division kvalificeret sig til at dyste om oprykning til 2. division og skulle den 23. september dyste mod den anden aspirant fra 3. division, Ballerup OK, samt to nedrykningstruede klubber fra 2. division, OK Midtvest og OK Roskilde. Det skete i den del af Grib Skov, som ligger ned mod Esrum Sø, og som orienteringsmæssigt var ny for mange løbere, idet det først var i forbindelse med DM Lang i september 2010, der blev tegnet et orienteringskort, der dækker hele søens vestlige bred.

Jeg havde heller ikke selv været i skoven tidligere, selv om der til danske mesterskaber i orienteringsløb er baner til alle – ikke kun til eliteløberne. Således er der ved samme stævne både mulighed for at få en tur i skoven og være tilskuer til dysterne om medaljerne.

Ved vores dyst om oprykning var der tilmeldt færre fra klubben end ved de tidligere løb, hvilket bl.a. skyldtes, at flere løbere var skadede, så allerede der var vi bagud på point.

Vi var således kun 20 løbere, der af vores tilmelder, Bruno Stub, var fordelt på de 12 baner, men det gav sig selv, at det var svært at få en topplacering, når op til fire løbere kunne tage point på samme bane. Mange af vores løbere gjorde dog en flot figur, og vi fik flere første-, anden- og tredjepladser, som sikrede gode point til den samlede score. Løberne på de enkelte baner var fordelt efter alder og kvalifikationer, og bl.a. kan nævnes, at Camilla Rath Nielsen vandt bane 3B, Anne Fonnesbech Jensen vandt bane 4B, Mads Rasmussen vandt bane 7A, Torkil Hansen besatte andenpladsen på bane 3A, Bjørn Lind blev nr. 3 på bane 5 og Iben Lykke Andersen blev nr. 3 på bane 7B.

De nævnte gode placeringer var dog ikke nok, og overmagten fra de øvrige 200 løbere fra de tre andre klubber var for stor, så vi blev henvist til en fjerdeplads. Vi skal således også i 2013 løbe i 3. division, hvor vi reelt nok også hører hjemme set ud fra det antal løbere, vi kan stille.