Billede7

De Danske Politimesterskaber i orientering 2021

Mesterskaberne blev en sportslig og en social succes for PI-København. Stævnecenter for mesterskaberne var af arrangørerne henlagt til Dancamp ved Trelde Næs. Her blev vi, 16 deltagere fra PI-København, indkvarteret parvis i hytter, som lå tæt ved hinanden.

Jeg skriver det med det samme: 7 mesterskaber til PI-København.

Det gode vejr betød, at vi straks efter at have løbet prologen rykkede de små borde ved hytterne sammen og drak en kop kaffe og fik lidt kage sammen.

Selve prologen blevet løbet på et kort over Næsset, målestok 1:7.500, og afslutningsvis på et til lejligheden tegnet kort over campingpladsen i målestok 1:2.000. Resultatmæssigt var prologen ikke interessant for nogen af os, men terrænet viste sig at minde lidt om det, som orienteringsmesterskabet skulle løbes i. Jeg selv havde på grund af en betændelse i akillessenen, besluttet at gå prologen rundt, og kun satse på selve orienteringsmesterskabet i H 65. Men vores ”nye” løber, Søren Vestergaard-Kristensen, fik i Herrer 1 vist, at han godt kan finde rundt og slog flere af de rutinerede københavnere.

Orienteringsmesterskabet, som blev afviklet om onsdagen, var henlagt til Stenderup Nørreskov. Årets flotteste stævneplads, beliggende på et stort område med græsplæne og sandstrand lige ned til Kolding Fjord med udsigt over til Skærbækværket.  Solen skinnede, og man kunne ikke få bedre vejr til afvikling af et orienteringsløb. Stenderup Nørreskov er beliggende ned mod Kolding Fjord, og starten var selvfølgelig lagt således, at vi lagde ud med at løbe op ad de stejle skrænter, så pulsen var høj allerede inden man nåede post 1. Skoven, som jeg kun en gang tidligere har løbet i, er kendetegnet ved at haveufattelig mange grøfter, og halvdelen af banens poster var placeret ved en grøft. Samtidig var skoven forholdsvis let gennemløbelig, og banen gav mig ikke de store problemer. På et enkelt stræk kom jeg lidt ud af kurs og satte måske et lille minut til. Jeg kom godt igennem banen, som på de sidste 3-4 stræk gik gennem de stejle skrænter.

Det viste sig, at skoven passede de fleste af os godt, og det blev til mange flotte placeringer. Camilla Rath Nielsen blev Dansk Politimester i D 21, Karina Mejnborg og Ea Busch Nielsen blev nr. 2 og 3.  I H 21 måtte vi ned på 5.-pladsen for at finde Jacob Furu, mens Søren Vestergaard-Kristensen måtte sande, at nogle gange kan man flyve højt, andre gange noget lavere. Søren fik noget for pengene og var ude i 2 timer og 24 minutter, men stærk moral at gennemføre. I H 35 løb Jens Maagaard sig ind på en 2.-plads.  I H 21B fik Erik Ornebjerghus en andel i klipfiskeprisen, idet han have fejlklip. I D 35 havde vi Anne Fonnesbech Jensen på 2.-pladsen, mens Hanne Jørgensen blev nr. 5.  Mester i H 55 blev Bruno Stub med Jørn Lind på 3.-pladsen, mens Karsten Jørgensen og Jan Kofoed Nielsen blev nr. 5 og 6. Mester i H 65 blev undertegnede, mens Susan Stub blev nr. 18.  En meget fin dag for PI-København, tre mesterskaber og en række 2.- og 3.-pladser. Tjek resultatlisten på DPIF’s hjemmeside, og PI-Københavns 16 deltagere fylder selvfølgelig blandt de i alt 76 deltagere.

Om aftenen blev der afholdt kammeratskabsaften i et fælleslokale tilhørende campingpladsen, og her kunne alle tilmeldte løbere nyde et flot traktement. PI-København var samlet omkring et bord, og stemningen var høj og hyggelig, men den forbudte mobning blev holdt vedlige. Præmieoverrækkelsen for orienteringsmesterskabet blev gennemført med diverse bifald i flere formater.

Torsdagens sprintmesterskaber skulle løbes i Teglgårdsparken ved Middelfart. Stævnepladsen var henlagt til et grønt område omkring en klub for fritidsfiskere. Der var givet adgang til klubhuset for beregning m.m. At vi kom og forstyrrede med et orienteringsløb, distraherede ikke klubbens medlemmer, som var mødt til det ugentlige kortspil. Jeg tror de fleste vil være enig med mig i, at det nok var årets bedste sprintbaner. Området var det gamle psykiatriske hospital, som nu var nedlagt, og de gamle bygninger var blevet renoveret, ligesom nye var bygget.

Igen var vejret perfekt, og der kunne hygges både før og efter løbet. Lad mig igen starte med Camilla Rath Nielsen, idet hun også i denne disciplin blev Dansk Politimester i D 21. Ea Busch Nielsen tog sølvmedaljen.

I H 21 blev Jacob Furu, Sørens Vestergaard-Kristensen og Torkil Hansen nr. 4, 5 og 6. Gamle Hansen blev slået af Søren, godt løbet Søren.  Jens Maagaard tog sig af mesterskabet i H 35, mens Jørn Lind snuppede det i H 55. Karsten Jørgensen, Jan Kofoed Nielsen og Bruno Stub blev nr. 4, 6 og 8.  I D 35 tog Anne Fonnesbech mesterskabet, mens Karina Mejnborg tog 3.-pladsen.  Susan Stub og Hanne Jørgensen på placeringerne 10 og 12.

I H65 måtte jeg som eneste københavner tage til takke med en placering som nr. 11, mens Erik Ornebjerghus blev nr. 4 i H 21B.

Tjek resultatlisten på DPIF’s hjemmeside og PI-Københavns 16 deltagere fylder selvfølgelig blandt de i alt 55 deltagere, men fire mesterskaber til PI-København og mange andre flotte præstationer af københavnerne.

Camilla Rath Nielsen blev kåret til mesterskabernes bedste kvindelige løber, det siger næsten sig selv. Men fornemt resultat af Camilla igen.

Jeg vil huske tilbage på disse mesterskaber med tanker om en rigtig hyggelig tur, hvor det sociale blev oplevet som lige så vigtigt som det sportslige.  Håber at vi kan tage den stemning med til vores klubtur til Bornholm her i oktober, hvor vi skal over at dels løbe og men også arrangere sprint på Christiansø.

Hilsen Peter