Corona cup foto 4.

CoronaCup

F.. h…… d. en træls sæson med næsten ingen orienteringsløbskonkurrencer.  Ja af politiløb vi fik alene afviklet første  etape af Københavner Cup den 18. august, ellers har alt været nedlukket på grund af Corona, yderst deprimerende. Man bliver helt trist i sindet, hvis man tager et kik på aktivitetslisten på Politi Idræts hjemmeside. AFLYST, AFLYST, AFLYST, UDSAT, UDSAT, UDSAT…

Men som orienteringsløber må man alligevel i forhold til mange andre idrætsgrene glæde sig over, at rigtig mange har været kreative. Over det ganske land har løbere meldt sig til at lave og udlægge baner i de forskellige skove, som man så tilbyder til landets orienteringsløbere. Løberen kan derefter gå på nettet og downloade et løbskort og så løbe sammen med andre i skoven, men hver for sig.

Det har jeg blandt andet benyttet mig af. 34 af den slags løb er det blevet til siden marts måned. Det har holdt mig i gang og været lidt motiverende for træningsindsatsen. Nu er man jo pensionist, og især her i efteråret og vinteren har det været en fordel, idet man kan tage i skoven i dagtimerne, hvor andre jo har måttet passe deres arbejde og derfor kun har haft mørket at træne i.

Sammen med min faste træningsmakker (det kalder jeg ham nu) Kurt Thuesen fra FSK har jeg om onsdagen taget køreturen til en skov i det nordsjælandske for at løbe en tur. Det samme har jeg også gjort lørdag eller søndag  i selskab med min hustru, Else, hvor hun har gået en tur i skoven, mens jeg har løbet en corona-bane.

Nu har jeg løbet orienteringsløb i mere end 44 år, og alligevel har det været muligt at prøve nye skove, som normalt ikke benyttes til andet end små træningsløb lokalt i klubberne. Mange vil formentlig se spørgende ud, når man nævner Knurreborg Vang, Fredensborg Slotshave og Auderød Skov. Det har været sjovt at prøve disse skove.

De første til at tilbyde Corona-baner var Tisvilde Hegn Orienteringsklub, anført af den meget flittige formand, Tim Falck Weber. Det er også ham, som på vegne af klubben har givet tilladelse til brug af kortudsnit fra Tisvilde Hegn i denne artikel.

En lille ekstra gevinst ved disse mange Corona løb, er at man har opfordret til at den enkelte løber, helt frivilligt, kan indbetale 20,- kr. pr.løb tl Dansk Orinterings Forbund, der jo som følge af nedlukningen har fået et stort hul i kassen. Selv om det er småpenge, så hjælper det på de manglende startafgifter.

De første baner blev lagt i Tisvilde Hegn i marts måned. Tisvilde Hegn er en  fantastisk skov, åben og dejligt at løbe i, men samtidig et rigtigt svært terræn, som udfordrer en hele tiden. Den første bane, jeg i marts måned valgte, var på 5,9 km med 21 poster. Jeg bommede de 12 af dem, helt forfærdeligt, og jeg tænkte, at det kunne simpelhen ikke være rigtigt, at en så erfaren løber som mig kunne lave så mange fejl. Det kunne gøres bedre, og derfor var jeg igen i skoven en måned senere.  Desværre bød gensynet heller ikke på megen forbedring, 6,8 km med 14 poster, hvoraf fem blev bommet, heraf nogle helt vildt. Nu begyndte det at blive en slags besættelse, og efter 14 dage var jeg der igen, uden at kunne prale af stor fremgang.

Her frem til januar måned er det blevet til i alt syv besøg i skoven, og kun et enkelt af løbene har være acceptabelt, men ikke uden fejl.  Da det jo fremgår, at jeg ikke har været en verdensmester i Tisvilde Hegn, har jeg trods alt valgt at indsætte kortet over mit bedste løb i skoven. Jeg forsøger efter bedste evne altid at indtegne min løbsrute i skoven på kortet. Men når man har bommet lidt rundt og søger efter posten, er det ikke altid sandheden, der bliver tegnet ind, men der, hvor man tror, man har været.  Jeg har derfor i et par små udsnit vist, hvor jeg tror, jeg har været omkring posten, før den endelig blev fundet. Kendere kan med de mange indtegnede streger se, at jeg har været på ski…..

Imidlertid er disse dårlige løb i Tisvilde Hegn ikke i stand til at sætte en stopper for min begrejstring for  orienteringssporten, du skulle prøve, du vil blive bidt af det.

Når disse linjer skrives i starten af januar måned, så er jeg faktisk i gang med at planlægge Københavner Cuppens tre etaper til april-maj og juni måned, ligesom jeg som banekontrol for forårets store civile stævne, Danish Spring i Grib Skov, har været rundt i snevejr at kontrollere poster. Det er så op til den der Corona at afgøre, hvornår løbene kan afvikles. Vi håber ikke, at de endnu engang skal aflyses, i bedste fald måske udsættes nogle uger.

På gensyn i skoven.

Peter Sørensen.

PI-København

Orienteringsafdelingen.