troldens_01-67934_200x200

Beretning fra I Troldens Fodspor 2012

Velkommen til I TROLDENS FODSPOR 2012

Dette er et langdistanceløb, der ihærdigt arrangeres af Herlufsholm OK hvert år omkring 1. marts. Det er den slags løb, hvor deltageren skuffes, hvis der ikke indgår særlige momenter – som f.eks. mange kort med forskellig målestok og årgang, meget gamle kort, kurvekort, luftfoto, osv. Der kan også indgå specielle passager over brede åer og sådan.

Af tilsvarende arrangementer kunne nævnes Wild West, samt Wild East, der blev løbet på Bornholm, og Lyhnes Langfærd arrangeret af Ballerup OK. De sidste to løb er dog ikke afviklet de senere år.

De, der kender mig, ved, at jeg ikke er en hurtigløber, men at jeg er tosset med disse lidt specielle langdistanceorienteringsløb. Jeg har da også deltaget i såvel Wild East, Lyhnes Langfærd og I Troldens Fodspor adskillige gange, og hver gang før start været lidt i tvivl om, hvorvidt jeg nu også kunne finde posterne denne gang.

Med denne fornemmelse i kroppen stillede jeg derfor igen op til I Troldens Fodspor den 26. februar. Vejret var upåklageligt med høj sol og et par frostgrader fra morgenstunden, og sneen var forsvundet, så der blev i år ikke tale om at løbe i knæhøj sne, som det er sket flere gange tidligere.

Også ved sådan et løb tænker arrangøren på ”børnebaner”, og der var da såvel en bane på 7 km og 12 km. Voksenbanen var denne gang på 19,3 km.

Scenen var Roskilde by og omegn med mødested i OK Roskildes klubhus, hvor PI´erne hilste på hinanden. Så vidt jeg erindrer, så er det løbsrekord mht. deltagende PI´ere på voksenbanen. Hele 5 mand hhv. Thomas Lind, Erik Olsen, Thomas Lange, Thomas Larsen (Hillerød) og Lars Almer.

Faktisk temmelig imponerende. Thomas Larsen løber også 100 km løb, og i ugen op til løbet henledte jeg hans opmærksomhed på arrangementet, og selvfølgelig tog han udfordringen op.

Hr. Olsen og hr. Lange har selvfølgelig deres interne konkurrence. Thomas Larsen var ikke så sikker på sin o-tekniske kunnen, hvorfor jeg havde tilbudt ham at løbe med mig, men jeg fik ham da overbevist om, at tempoet kunne være lidt lavt, og han dannede par med hr. Lange i stedet, hvilket viste sig at være et godt valg.

Der var samlet start på et bykort (o-kort 1:6.666) over Roskilde By og Omegn, hvorefter Boserup Skovene blev gennemløbet i alle retninger – flere gange – først på et kort uden stier og efterfølgende på almindeligt o-kort. Afslutning igen på bykort. Og det hele passende centreret, så løbstosserne var snublende nær sindssygehospitalet Sankt Hans.

 

Ingen tvivl om at vi alle havde en dejlig dag i skoven. Afslutningen i klubhuset understregede oplevelsen med et godt måltid varm mad og lagkage – alt inkluderet i det beskedne deltagergebyr på 100 kr. Man kunne oven i købet også tilmelde sig på dagen mod lille ekstragebyr.

 

Alt i alt endnu et glimrende I Troldens Fodspor, og jeg måtte selvfølgelig vanen tro takke arrangørerne for, at de igen lavede dette dejlige løb – bare for vores skyld.

Hvad, jeg ikke nænnede at kommentere, var, at jeg personligt var lidt skuffet over sværhedsgraden i forhold til alle tidligere I Troldens Fodspor. Vi løb kun på helt nye o-kort, og momenterne var Boserup-kortet uden stier (og et meget lille stykke imellem bykortet og Boserup, hvor man selv måtte bruge hovedet), samt et bykort i lidt speciel målestok. Der var også kun 28 poster mod vanligt omkring 50. MEN….det ændrer ikke ved, at det altid er en herlig udfordring alligevel. Tusind tak til Herlufsholm OK.  Vi ses i 2013.

 

Uddrag af resultatlisten:

 

Vinder: Simon Thrane Hansen – Søllerød OK. 1.54.54.

4: Thomas Lind. 2.04.46.

13:Erik Olsen. 2.21.47.

15:Thomas Lange 2.22.46.

16:Thomas Larsen. 2.25.10.

23:Lars Almer. 2.54.37.

 

Øvrige resultater kan ses på Maribo Orienteringsklubs hjemmeside.

Fotos fra løbet kan ses ved at følge dette link.

 

Lars Almer