div_match_14_april_2013_03

Beretning fra divisionsmatch i Tokkekøb Hegn

Divisionsmatch for PI Københavns Orienteringsafdeling i Tokkekøb Hegn d. 14. april 2013.

Disen lå tæt, da 33 friske orienteringsløbere fra PI drog hjemmefra for at deltage i årets første divisionsmatch, men op ad formiddagen tittede solen så småt frem, og det blev en af de første dage, hvor man følte, at vinteren endelig havde sluppet sit tag.
Vi formåede i oprykningsmatchen sidste år ikke at nå op i 2. division, så vi skulle nu dyste mod Herlufsholm OK, FSK Orientering og OK Sorø i 3. division.
Allerød OK stod for det store arrangement, hvor løbere fra 3. til 6. division skulle dyste, og vi fra 3. division skulle tidligst op, da denne dyst var sat til at starte i skoven kl. 10.00. De øvrige divisioner skulle starte senere med en times mellemrum.
Vi skulle løbe i Tokkekøb Hegn og stævnepladsen var lagt lige i kanten af skoven bag Blovstrød Stadion.

Det var første gang, vi skulle dyste efter nogle nye regler og et nyt pointsystem, så Bruno Stub, der står for tilmeldingerne, havde fået en svær opgave med at fordele de tilmeldte løbere mest fordelagtigt, men samtidig inden for rammerne af det tilladte. Han har hidtil løst opgaven til UG, og det skulle nu vise sig, om vi med de forholdsvis få løbere, som vi stillede til rådighed, kunne samle tilstrækkeligt med point til at kvalificere os til en oprykningsmatch. Dette var det første af to løb, som ville afgøre dette spørgsmål.
Efter det nye system bliver løberne delt ind i flere grupper (baner) end tidligere, og der er omkring tre gange så mange point at dyste om. Flere løbere kan således høste point, hvilket ikke umiddelbart er nogen fordel for PI med de få løbere, vi plejer at stille til start, men denne gang var de andre dog ikke i så stort overtal, idet de ”kun” stillede med henholdsvis 43, 46 og 49 løbere mod vores 33.
Også i det nye system er der lagt vægt på børne- og ungdomsløberne, der kan få nogle tillægspoint på grund af deres alder. Det var derfor vigtigt, at flere af PI’erne havde taget deres ”børn” med, så de kunne tage nogle vigtige point.
Det siger sig selv at et fejlklip med følgende diskvalifikation kan få indflydelse på resultatet og måske blive afgørende, ligesom et ”bom” som regel betyder et ryk ned ad resultatlisten med tab af point til følge. I de grupper, hvor den hurtigste løber kan opnå op til 6 point (+ 2 tillægspoint, hvis det er en ungdomsløber), står der ekstra meget på spil. Det er derfor vigtigt, at klubben kan stille ”reserver” i de grupper med flest point, så der er nogen til at samle de dermed tabte point op. Således måtte vores formand, Jan Kofoed Nielsen, ud på den lange bane, og det viste sig da også, at han tog et meget vigtigt point mod FSK.

Vi fik generelt ikke helt så gode individuelle placeringer, som vi har haft, når vi har været bedst, men alligevel var der flere topplaceringer.
Erik Olsen blev nr. 2 i gruppe H2, Torkil Hansen vandt Gruppe H3, Leif Berg Sørensen blev nr. 2 i gruppe H5, og i gruppe H7 tog Karsten Jørgen, Bjørn Lind og Jesper Kracht de tre første pladser i nævnte rækkefølge. Mads Rasmussen blev nr. 3 i gruppe H8.
Hos pigerne blev Mette Stub nr. 2 i gruppe D1, og Elin Nørgård Kracht og Rita Breum blev henholdsvis nr. 1 og 3 i gruppe D2. Anne Fonnesbech Jensen blev nr. 2 i gruppe D3. I gruppe D7 blev Camilla Rath Nielsen og Line Stub henholdsvis nr. 1 og 3, og Anni Lind vandt gruppe D8. Vi havde ingen piger, der var gamle nok til at stille op i gruppe D4 og D5, men til gengæld vandt Agnes Nørgård Kracht som eneste deltager gruppe D6.

Det viste sig, at vi havde slået Herlufsholm OK overbevisende med 112-87, men at vi havde tabt næsten lige så overbevisende til OK Sorø med 116-95. Kampen mod FSK Orientering endte uafgjort med 103 point til hver klub, og af resultatlisten kunne man se, at mindst én løber havde haft en reel chance for at tage det ene point, der skulle til, for at vi havde slået FSK Orientering. Nu skal vi så bare slå FSK Orientering næste gang – og selvfølgelig også Herlufsholm, så er vi klar til endnu en oprykningsmatch.