IMG_8193

AMOK’s Vinterlang byorientering

Medlemmerne i Orienteringsafdelingen i Pi København deltager i mange forskellige orienteringsløb. Vi er selvfølgelig altid repræsenteret i de løb, som de forskellige klubber i politiet rundt om i landet arrangerer, men vi løber også mange såkaldte ”civile” løb arrangeret af andre klubber. Det er traditionelle løb i skovene rundt om i landet, men også sprint og byorienteringsløb, som er blevet meget populære de seneste år. Vi har selv de seneste seks år stået for et sprint-løb på Bornholm, hvilket har været med stor succes – især da vi i 2021 lavede det på Christiansø og Frederiksø.

29. januar var vi 11 medlemmer, der deltog i Amager Orienteringsklubs (AMOK’s) byorienteringløb med udgangspunkt og stævnecenter i Kajakklubben Neptuns klubhus i Kastrup Havn. Amager Orienteringsklub har trods beliggenheden i en storby haft stor succes med at tiltrække medlemmer, og klubben har været meget initiativrig med bl.a. et nyt koncept, som de har kaldt Metr-O, da det er byorienteringsløb, som det er nemt at komme til med metroen. Der har således de seneste år først på sommeren været en række af disse løb, som også har tiltrukket mange nye løbere, da orienteringen i byen ikke er helt så svær som i en skov. Der er baner for alle niveauer lige fra helt nye løbere til de mest erfarne og hurtige. AMOK har endda lavet baner, som kan gennemføres af kørestolsbrugere. Det var dog ikke tilfældet med denne dags Vinterlang, hvor der på alle baner bl.a. skulle forceres nogle af de græsklædte bakker i de åbne områder mellem havnen og Metro-linjen, der gennemskærer området. Der var baner fra tre km til 16 km, og klubbens medlemmer var fordelt på de i alt fem baner. Efter løbet var der suppe med en bolle til. Det var et rigtig godt arrangement med over 100 deltagere.

Flere af Orienteringsafdelingens medlemmer er også medlem i PI Københavns afdeling for Sejlsport og Kajak, hvis klubhus er næsten nabo til Kajakklubben Neptun, og Ea Busch Nielsen havde sørget for lov til at låne klubhuset, så vi efter løbet kunne samles der. Formand Jan Kofoed Nielsen havde købt ind og serverede grillede pølser og brød, og der blev også tændt op i husets lille sauna, så de friske kunne få varmen efter en tur i Øresund.

Tak for hygge og en fin løbetur i mildt vintervejr.

Resultater fra løbet kan ses på https://runamok.dk/Vinterlang%202023/AMOK%20Vinterlang%202023%20Resultater.pdf